dijous, de febrer 19, 2009

Bescuit amb Glaça de Xocolata

En el taller de pastisseria en miniatura que vam realitzar uns quants blocaires al Museu de la Xocolata, ens van ensenyar a fer una glaça de xocolata molt brillant per cobrir alguns pastissos com el famós Sacher. Aquell dia em va quedar el dubte de si tota sola i amb les eines casolanes de la meva cuina, seria capaç de reproduir la recepta amb el mateix bon resultat... De manera que ahir mateix vaig fer la prova:




El bescuit de dins no té cap complicació, vaig triar una recepta senzilla que no em sabés greu de llençar en cas que la cobertura acabés en desastre: és una simple coca tallada en tres capes i farcida de melmelada.

La part interessant del post d’avui és precisament la glaça de xocolata. I us puc assegurar que és fàcil i queda brillant i llisa com la que vam fer al Museu. Comprovat! Els punts claus del procés són colar la glaça abans de reservar-la a la nevera i vigilar no passar-se escalfant-la quan l’haguem d’utilitzar. D’altra banda, té moltes avantatges: es pot preparar amb força antelació i la part que sobra o que regalima del pastís es pot guardar i reutilitzar un altre cop. A mi me n’ha sobrat força quantitat, de manera que l’he congelat per veure si després també queda igual de bé. Us animo a provar aquesta recepta, és senzilla i us prometo que funciona: només cal veure com es reflecteixen les rajoles de la paret sobre la superfície del pastís!




Aquí teniu la recepta:

Ingredients pel bescuit:

· 100g de mantega
· 125g de sucre
· 150g de farina
· 1 sobre de llevat
· 4 ous
· Ratlladura de llimona
· Melmelada al gust

Preparació:

En un bol barrejar el sucre, la mantega i els rovells d’ou amb les varilles elèctriques del túrmix. Afegir la ratlladura de llimona, la farina amb el llevat tamisats i barrejar bé. A part, muntar les clares a punt de neu i incorporar-les a la mescla amb suavitat, vigilant que no s’abaixin. Abocar la mescla dins el motlle i coure’l al forn durant 50 minuts a 160º. Deixar refredar, tallar en tres parts iguals i escampar una mica de melmelada entre capa i capa. Reservar.

Ingredients per la glaça:

· 66g d’aigua mineral
· 480g de sucre
· 320g de nata per muntar
· 100g de cacau en pols
· 3 i ½ fulles de gelatina

Preparació:

Hidratar la gelatina en aigua freda.
En una cassó, posar a bullir l’aigua, el sucre i la nata. Quan bulli, apartar del foc, afegir el cacau amarg i remenar bé. Homogeneïtzar la barreja amb un turmix a baixa velocitat evitant que entri aire a la mescla.
Escórrer la gelatina i dissoldre-la en la barreja anterior. Colar, deixar refredar i reservar-la a la nevera un mínim de 6 hores.
En el moment de fer servir, escalfar la glassa al microones a baixa potència fins a una temperatura d’uns 40º. Abocar per sobre la superfície i reservar el pastís a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

91 comentaris:

La Llibreta Viatgera ha dit...

Carai Gemma, un pastís de luxe, la glassa perfecte, molt brillant, aquest tall si que me'l menjaria ara mateix...Una decoració molt maca!

Reme y Núria ha dit...

Gemma quina pinta, espectacular, com podias dir que no sàvies si et quedaria bé?.
Me l'apunto a veure si em surt a mi.
Petons

la vella carmanyola ha dit...

jolinesss, que no em surten les fotos!! ara no podre veure aquesta passada de pastis amb xocolataaaaaaaaaaaaa!!

Sempre m'han de passar coses, ostressss :(((((

Mercè ha dit...

Gemma, ahir vaig veure al blog de Com a casa res! que va reproduir tot el Sacher del taller del Museu de xocolata i també li va quedar com un mirall. Així que ja la tinc anotada per provar-la de fer una estona! Perquè queda impressionant!!! :) Petons!

Maria ha dit...

Ala... aquesta és una xocolata enmirallada... Que xula queda. Jo també la provaré..

Eva Flores ha dit...

Queda preciosa aquesta glaça tan brillant! i vénen moltes ganes de ficar-hi el dit!!! jeje

gemma ha dit...

Totalment professional! Crec que ja sé a qui li faré... tinc un enamorat de les Sacher a la família :-)

Vanesuky ha dit...

Que bona!!Mai he fet aquest pastís!!
Un dia, una amiga va portar-ne un de molt semblant, i era de bo!!

Un petonet maca!

ARA ha dit...

Que bonicaaaaaaaaaaaaaa, i que fas amb tota la xocolata que sobra?

Karolina cookiss ha dit...

guauuu!! que chulada!!, pero mira podrias traducrime como hacer la glasa??? gracias !!!

Anònim ha dit...

Aixó és un no parar.Llàstima que aquest no el tastarem,però fa molt bona patxoca. Bon profit !!!
M. Teresa

Anònim ha dit...

mmm...quina pinta més espectacular!!!Crec que faré servir aquesta glaça per cobrir molts i molts pastissos!!! Moltes gràcies!

No tot són postres ha dit...

Gemma, tu has superat la prova, t'ha sortit perfecte...Ara falta que la prova la superi jo! El próxim pastís que porti cobertura de xocolata serà amb aquesta!
PTNTS
Dolça

Mai ha dit...

Gemma, dubtaves? si t´ha quedat preciosa! i quin tall més amorós que té el biscuit , aquesta glaça la visitaré aviat, quedes apuntada a la llibreta negra.
un petonet.

Anònim ha dit...

He quedat " boca badada "

Records! Montserrat (Vic)

Laura ha dit...

Hola Gemma!
La veritat és que t'ha quedat molt guapo el pastis. Fa uns dies vaig veure lo dels cursos que feien al museo de la xocolata al teu blog i quan vaig demanar plaça estava tot ple. Quina enveja em feu!
Bé, seguiré curiosejant per aquí i agafant idees.
Chao!
laura

Laura ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Francesc ha dit...

Quina passada! La superfície semble un espill! T'ha quedat preciosa!!! Enhorabona!!!

Margarida ha dit...

Jo, amb el teu permís, també em copio la recepta de la glaça de xocolata. Amb aquest pastís és impossible no quedar bé!
I la que has congelat, tu creus que quedarà igual de bé quan la facis servir? Si és així, seria fantàstic: la fas una vegada i en tens per a tres pastissos com a mínim!

Laura ha dit...

Només tinc una pregunta, pura curiositat i necesitat de saber, d'on treus les decoracions que poses als pastisos? em refereixo a les blondes daurades, els paperets per les trufes, per les magdalenes, etc. Es que jo vaig com boja buscant aquest tipus de complements!
Merci!

Ester ha dit...

Quina glaça, ñes espectacular, aquest caurà ben aviat
Ester

Joan ha dit...

Brillant, brillantíssima... quasi t'hi pots mirallar!! Espectacular!!

Gemma ha dit...

Beth, la decoració és la simple glaça, no cal fer-li gaires coses més, oi?

Menu, doncs no les tenia totes, em pensava que no quedaria llis ni brillant, però és més fàcil del que sembla ;)

Anna, doncs aquest cop sí que val la pena que t'esperis a que surtin les fotos, je je je... ha quedat brillant com un mirall!

Mercè, no conec aquest blog... dius que també eren al curs? No ens vam conèxer, ara mateix me'l miraré ;)

Maria, crec que encara és més fàcil que la glaça que us va ensenyar a fer el David Lienas al curs d'aquest estiu. Prova-la, que surt bé segur!

Eva, és que sí que hi vaig ficar el dit! Jo tampoc vai poder vèncer la temptació i mentre regalimava per sota vaig ficar-hi el dit, je je je...

Gemma, doncs amb aquesta recepta triomfaràs! Ara el meu següent repte és fer la Sacher autèntica, amb el bescuit de xocolata i ametlla. Ja explicaràs com t'ha quedat a tu, eh?

Vanesuky, a mi també em feia molt respecte fer la glaça de xocolata, i ja veus que amb aquesta recepta és bastant senzill... Ara ja no tenim cap excusa per fer el Sacher ;)

Ara, l'he congelat i la faré servir més endavant. Vull averiguar si després de congelar queda igual de bé i es pot aprofitar. Ja ho explicaré quan ho provi!

Karolina, en el lateral tienes un enlace a un traductor que traduce el blog entero directamente al castellano. Si tienes alguna duda (a veces las traducciones son un poco raras) me la preguntas, ok?

M. Teresa, no sempre ho podeu tastar tot, eh? Je je je... però no pateixis, que aquest cop només era una provar per fer la glaça, el de veritat potser sí que el tastareu ;)

Gemma ha dit...

Eva, aquesta és la idea: la glaça serveix per qualsevol pastís, no només pel Sacher... i com que és força senzila, em sembla que jo també li treuré molt profit ;)

Dolça, em feia moltíssisma por fer aquesta glaça! Però ja veus que a casa també surt bé, prova-la i ja m'ho diràs ;)

Mai, apunta-la a la llibreta dels recursos que funcionen, aquesta glaça serà un comodí per molts acabats de pastissos diferents, je je je.

Montserrat de Vic, quants dies, em fa molta il·lusió que tornis a passar per aquí! Records també a vosaltres ;)

Hola Laura, benvinguda al blog, no et coneixia! Ja veig que fa poquet que has començat el teu blog... ara mateix me'l miro. Els cursos al Museu es van omplir de seguida, nosaltres també ens volíem apuntar a més cursos però ja no hi vam ser a temps :( A veure si tenim sort i més endavant en tornen a fer.

Francesc, m'encanta dit així, queda millor dir espill que mirall, sembla encara més bonic :)

Margarida, apunta la recepta que ja veus que funiciona. Amb la glaça congelada estic fent un experiment, no tinc ni idea de si després quedarà bé. Us prometo que quan ho provi us ho diré!

Laura, ja tornes a ser aquí? je je je, genial! Les decoracions pels pastissos les compr a una botiga de Sabadell que es diu Vidal Papers. Tenen tots els accessoris per festes (estovalles de paper, plats, gots, espelmes, disfresses garlandes...). D'on ets tu?

Ester, segur que et quedarà bé, no té cap secret!

Joan, un altre de Vic que passa per aquí, je je je... que bé! Haig de confessar que vaig fer una foto una mica "friki" que al final no m'he atrevit a posar: vaig fer la foto des de dalt i vaig quedar reflexada al pastís a tot color :)

Anònim ha dit...

Gemma m'he quedat meravellada amb aquesta cobertura que t'emmiralla!!!! Espectacular!!! A veure si tinc més temps i puc probar de fer-ho!!

Elena ha dit...

ualaaaaaaaa,,que pinta,,i si te la portes a Girona???jeje jo li faria unes festes.

La cuina vermella ha dit...

Nina, m'has passat al davant. Diumenge és l'aniversari del fill del kike i pensava fer-li un pastís amb la famosa glaça mirall!!! a veure com surt, ara és tota una responsabilitat, desprès d'haver-lo fet tu.
Un milió de petons bonica!!

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma, t'ha quedat perfecte!!!! El pròxim cop que faci el sacher...ja sé quina glassa li posaré!!!!
T'ha quedat un mirall!!!
Petunets,
Eva.

Aurora ha dit...

Gemma, ESPECTACULAR!!!!, com creus que quedaria amb xocolata blanca en lloc de cacau en pols?, potser sense sucre per que no quedés tan empalagosa. És que estic buscant una cobertura blanca que quedi bonica, en saps alguna?

Una abraçada,

la vella carmanyola ha dit...

Ara si que em surten les fotos! es que sempre em perdo el mes bó, jejejeje

Nena es que algun dia ens podries portar un tall, pq sempre ens fas babejar i no en tastem mai!

Quina passada, el dia 1 es l'aniversari de l'Andreu i em sembla que ja...

Fins la propera!!

Glòria ha dit...

SENSACIONAL!. Creus que es pot fer d'un dia per l'altre i per transportar?. És que a la feina ens hem comprat una Nespresso i m'agradaria fer-la per acompanyar el cafè.

Fins aviat

RUBEN ha dit...

espectacular!

Laura ha dit...

Jeejejeej!! doncs sort que m'has escrit al meu blog perquè ara volia tornar a mirar-me el teu blog que creia que el tenia guardat a favoritos i no el trobava (soc un desastres si que el tinc a favoritos, però no el veia). Doncs si que fa poquet que vaig començar amb el meu blog, però tinc la intenció de ficar-m'hi més en aquest mòn. Jo sóc de Blanes, però treballo a BCN. Ja Sabadell em queda lluny, però a veure si venen online la botiga.
Aquest cap de setmana vull anar al forum gastronomic de Girona, algú hi anirà? pel que sembla està molt encaminat cap als Bloguers de cuina, però jo no hi podrè participar perquè fa poquet que he començat!
Salutacions! I un blog molt xulo!

Xantal ha dit...

Hola Gemma! Sòc l'Àngels, la mare de l'Àngels (Enkeli en finés) que viu a Rovaniemi, capital de la Laponia Finesa. Vull felicitar-te, per què els teus plats, són d'exposició pastissera. Avui, l'Àngels i jo ens hem fet un repte, fer els teus bunyols de vent, i li han quedat molt millor a la meva filla, els meus estan molt bons, però els he fet massa grans. Aniré practicant aquesta Quaresma, fins que em sortin semblants als teus. És un plaer mirar el teu blog. Moltes felicitats!!

Gemma ha dit...

Myriam, prova-la i ja veuràs com queda un mirall que ho reflexa tot perfectament. I tampoc necessites gaire temps, trigues més a fer el bescuit de dins que la pròpia glaça.

Elena, seràs al Fòrum de Girona aquest dissabte? A veure si per fi ens coneixem en directe i ens posem cares als noms, que ja tocaria!

Txell, segur que et queda genial, ja veus que seguint la recepta i amb els estris casolans que tenim a casa surt igual de bé que la del museu. Ja ensenyaràs el resultat, eh? I ens veurem dissabte pel Fòrum oi?

Eva, tu vas donar una recepta de glaça molt semblant a aquesta, oi? Recordo que et va quedar genial! Aquesta també va bé, si la proves ja diràs. Tu també vens a Girona???

Aurora, em sap greu però no et puc ajudar... Caldria provar-ho però no sé com quedaria amb xocolata blanca. Jo en vaig fer una pel cake de carbassa, a veure si t'agrada... però no queda brillant com aquesta. Si trobes una bona recepta de cobertura amb xocolata blanca, ja l'explicaràs, que a mi també m'agradaria saber-la ;)

Anna, si fas la Sacher amb aquesta recepta, triomfaràs, l'Andreu serà l'homenatjat més feliç i amb el millor pastís que li podries fer!

Glòria, d'un dia per l'altre aguanta de perfecte, ja ho crec! El tema transport... jo compro unes capses de cartró tipus Mona de Pasqua, les venen al Vidal Papers plegades i només les has de muntar. Van super bé! Per quan ho necessites? Te les puc portar dijous que ve al Caprabo... Aquestes capses van perfectes, poses el pastís a dins amb la safata de cartró i el tanques. No es mou i es transporta bé... El que jo no faria seria portar-lo dins d'un motlle embolicat, pensa que la glaça se t'enganxaria per les parets... Ja diràs!
I quin vici una Nespresso, no? Em passaria el dia fent cafès, poc treballaria jo així, je je je...

Ruben, la veure si t'animes a provar-la!

Laura, la botiga no ven online, ja ho he mirat per altre gent que també em pregunta el mateix. Però jo dissabte també vaig al Fòrum, et puc pujar el que em demanis! Envia'm un mail al gmail i digue'm què necessites, segur que ens coneixem i t'ho puc portar ;)
Al fòrum serem molt blocaires, llàstima que faci tan poquet que tens el blog...

Anònim ha dit...

Caram Gemma, aixo té una pinta que tel tela, la glassa super brillant, t'ha quedat perfecte.
Felicitats pel teu blog, m'encanta.

Gemma ha dit...

Ma Àngels, que ens hem creuat els comentaris! M'alegro que per fi t'hagis decidit a deixar un comentari, je je je... saps que no sabia que Enkelis era Àngels?
Ja he vist el vostre "pique" amb els bunyols, i per les fotos tots dos han quedat molt bé, je je je... Caldria tastar-los per acabar de decidir, llàstima que estigueu tan lluny una de l'altra! Li has de dir a l'Enkeli que s'atreveixi a fer els pastissets Laskiaispulla i posi la recepta al blog :)

Gemma ha dit...

Ui, Esther, porto tres creuaments seguits de comentaris. Moltes gràcies! Ara feia dies que no passaves per aquí, oi?

Anònim ha dit...

Noia, només et diré quina passada de pastis, i el pas a pas de com posar la glaça està molt bé. Una vegada més felicitats.
Petons.

Maria Dolores ha dit...

Moltes gracies per la recepta tinc que fer pronte la sácher y segur que li pose este espill.
m'agrada molt el teu blog.

Irisibula ha dit...

Mare meva Gemma, quina glaça tan perfecta! Has aconseguit crear un mirall de xocolata, però noia, quina quantitat de calories que ha de portar... ais, el règim... :D

Anònim ha dit...

Apa aquí!! Quin pastís més perfecte!!
Definitivament ets una artistassa!!!
Aquest mes se'm tiren a sobre un munt d'aniversaris (el meu marit, la meva filla, neboda, nebot, nebodet...) o sigui que posaré la recepta a la pràctica. Ja t'explicaré com m'ha anat! Gràcies per compartir la recepta!

Anònim ha dit...

Ostressss quina bona bona pinta, gairebé he quedat enlluernada amb la xocolata!!
I quines ganes tinc de provar-la de fer....

Marta F.

Eva ha dit...

Per llepar-se'n els dits. Si encara tens els estris per rentar, m'ho dius que tels deixaré tant lluents com el pastís.
Ets una profesional.

vero ha dit...

la veritat es que aquesta glassa es fantàstica, i com diuen molts sembla un miral!! no serà cosa del photoshop???? jejejeje es broma, ara de debò cau cau segur, felicitats per aquesta "obra de arte" que ens ha deixat a tots bocabadats.

Anònim ha dit...

Hola Gemma, l'altre dia et vaig preguntar com s'havia de fer perquè els bunyols sortissin rodons. Crec que el problema que tenia és que potser no ho feia en una cassola amb prou oli perquè sols poguessin fer el tomb, ja que la massa la vaig fer com tu deies i fins i tot el tercer ou ja ni el vaig posar perquè estava ideal. Així és que MOLTES GRÀCIES crec que l'enigma ja està resolt!


Unes altres preguntes d'aquesta recepta:
- el cacau en pols amarg és el de fer la xocolata desfeta? on el compres?

- A la recepta poses: "colar, deixar refredar..." què és el que coles? no ho entenc.

Moltes gràcies! xènia.

Anònim ha dit...

Espectacular com sempre Gemma! Que sapigueu la resta que també es veu el cel reflexat en aquest pastís!

Gemma ha dit...

Teresa, no vegis com em va costar fer la foto alhora que tirava la glaça, una mica més i em queda tota la càmera plena de xocolata, je je je...

Maria Dolores, amb aquesta recepta de glaça ara ja no tenim cap excusar per no fer el Sacher, jo també el faré :)

Iris, calories a tope!!!! Nata i sucre a dojo! Però per sort, queda una capa molt primeta i al final en menges poquet. Això sí, després una bona sessió al gimnàs per cremar calories!

Nuni, ja tinc ganes de veure tots els pastisso d'aniversari que faràs. Aquest és un bon recurs, fa molt d'anivversari, oi?

Marta F, aquesta glaça ha superat la prova! Havia provat altres receptes, però aquesta és la que té millor relació dificultat-resultat ;)

Eva, els estris ja els vaig deixar lluents jo, je je je...

Vero, ni photoshop ni res, aquesta glaça és autpentica! :)

Xènia, segur que ja hem trobat el problema! Era la quantitat d'oli a la paella!! Jo fai servir un cassó amb poca base, de manera que amb poc oli aconsegueixo prou gruix per tal que es girin els bunyols tot solets. Ja m'explicaràs si ho tornes a provar, eh?
El cacau en pols NO és la xocolata en pols per fer xocolata desfeta (aquesta porta espessants tipus maizena). Jo el compro a granel a una parada del Mercat, però també n'hi ha un de la marca Valor que venen al Caprabo. T'has de fixar que digui cacao puro.
Has de colar tota la glaça líquida per un colador ben fi. Així evites que quedin grumolls i també treus les bombolletes d'aire que hagin entrat amb el túrmix.

Pol, el cel i les rajoles de la paret de la cuina, je je je ;)

bajoqueta ha dit...

com m'envafa la xocolata jajaja però conec a uns quants que si los faig un pastis així no el tiraran :)

Anònim ha dit...

Quines fotos, noia! Així agafen unes ganes de provar de fer-ho...! Jo no menjo carn -i, per tant, tampoc faig servir gelatina-, però em sembla que intentaré fer la glaça amb agar-agar (així faig servir la bossa que tinc a l'armari... esperava una ocasió com aquesta) ;). No em quedarà tan espectacular com a tu, però espero que quedi prou bé. Ja te n'informaré :)

Mesilda ha dit...

Que t'he de dir , Gemma?
Com sempre fantàstica tortada.
Ja m'imagine com estarà de bona, amb tant de xocolate ... ummmh ¡¡¡

El gofio prova en les botigues de menjar ecològic i de dietètica.
Ací ho puc trobar si ho demane per encàrrec.La botiga és d'ALIMENTA,(abans SANTIVERI).
I si , s'han de menjar quan ho traus del forn, perquè s'abaixen de seguida, encara que si es menja gelat també està bo,i està tendre dos o tres dies.
Besets.

Anònim ha dit...

Necesitaria molts "emoticonos" per a fer-te l'ona...és divina, quin brillo! A mi sols em queda preguntar...(pense que ningú ho ha preguntat, o almenys no ho he llegit en els comentaris) quants minuts de microones i a que potencia has posat la teva. ¡Vull que em quedi igual! jajaja

També....¿tindré que comprarme un turmix? ayss mareeeeee

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Una passada de glaça, t´ha quedat de pastisseria total, m´apunto la recepta...ummm aquesta xocolata que regalima!!!!

Anònim ha dit...

És increïble! Quina perfecció! :P

Anònim ha dit...

més que professional!!! una abraçada

Anònim ha dit...

Hola, Gemma. Sigo tu blog desde que vi la “Bavaroise blanco y negro” de Canelona basada en la tuya de limón y chocolate, me encantó esa idea de inclinar el molde. No hablo catalán, pero las canciones del Serrat ayudan mucho en estos casos (y en los más desesperados, el traductor).
Ya te lo han dicho todo pero es que esta glasa es fantástica, ¡¡un espejo perfecto!! Según bajaba por el post estaba esperando la foto friki esa que no hiciste de tu propio reflejo ;)
Me gusta eso de poder prepararla con antelación y si resulta que lo que sobra se puede congelar ya no te cuento. ¿Podrías decirme el peso de las hojas de gelatina que usaste? Como varía según las marcas no querría meter la pata.

Seguiré visitándote. Hasta pronto.

Pulga ha dit...

mmm... quina glasa!!!!

dolorss ha dit...

La glaça sembla un mirall, he anotat bé les indicacions que fas dons tinc un pastis de xocolata al congelador que no sabia com fer l’acabat, provaré de fer-ho.
El teu pastis esplèndid, manetes de sucre!!!!

Anònim ha dit...

Un pastís de xocolata sempre és temptador, però amb aquest aspecte és irresistible! Molt guapo!
Anna D.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

No tinc paraules. Que bona. Salut!!!!!

angels ha dit...

Quina passada l'aspecte d'aquest pastís. Petons

LA PADRINA ha dit...

Sempre m'havia preguntat com ho feien per fer una cobertura tan brillant. Ara que ja sé el truc l'hauré de posar en pràctica.
Gràcies i enhorabona pel pastis i pel blog, és una passada!

enric ha dit...

Com que ja està tot dit, reivindicaré el preciós mot "espill". :)

la divina ha dit...

Ooooh! Mare meva, Gemma!!! La foto amb la xocolata regalimant és brutal! :)) Una cobertura perfecta, sí senyora! La provaré!

Laura ha dit...

Bona nit a tothom! que tal va anar el Forum Gastronòmic disabte? llàstima que me'l vaig perdre. Però diumenge la veritat es que va estar molt bé. Amb la cata de xocolates. I vaig tenir a en Ferran Adrià a dues files de distancia. jeejeje!!
Estic esperant com una boja que poseu el resum, per tafanejar!

xaro ha dit...

ESPECTACULAR, Gemma!!!!!!!!

Raquel ha dit...

Estaba buscando una glasa asi y además sin gluten, una amiga me ha traido hasta este enlace y me he quedado alucinada... te pongo mi traduccion y admito cualquier consejo que no soy muy repostera.
Gracias de antemano y felicidades por el blogm con permiso lo añadire a mi lista. Besos.

Ingredientes:
• 66 gr. agua mineral
• 480 gr. de azúcar
• 320 gr. de nata para montar
• 100 gr. de cacao en polvo
• 3 ½ hojas de gelatina

Preparación:
Hidratar la gelatina en agua fría.
En un cazo, poner a hervir el agua, el azúcar y la nata. Cuando hierva, apartar del fuego, añadir el cacao amargo y mezclar bien. Homogeneizar la mezcla con thermomix o batidora a baja velocidad evitando que entre aire a la mezcla.
Escurrir la gelatina y disolverla en la mezcla anterior.
Colar, dejar enfriar y reservarla a la nevera un mínimo de 6 horas.
En el momento de usar, calentar la glasa al microondas a baja potencia hasta una temperatura de unos 40ºC. hechar por sobre la superficie y reservar el pastel a la nevera hasta el momento de servir.

Raquel ha dit...

Una pregunta mas... y es urgentillo porque la haría este mediodia para que me diera tiempo a enfriarla ¿las hojas de gelatina de que tamaño? porque almenos yo uso unas pequeñas y hay otras que casi son el doble... no estoy ahora en casa y no se que gramos ponen... si puedes te lo agradezco.

Gemma ha dit...

Contesto les preguntes!!!!

Ali, no vaig apuntar el temps exacte, però estic gairebé segura que ho vaig posar 1 minut a 450w. De totes maneres, és com quan fons xocolata al micro: a temps de 30s i a baxa potència, remenes una mica i ho tornes a posar 30s més, fins que està a la temperatura que vols.

Yerbabuena, cada hoja pesa 2 gramos. Estoy encantada con tu visita :)

Raquel, tu traduccion es PEREFECTA!
El peso de cada hoja es de 2 gramos. Yo uso las de la marca vahine. Espero que mi respuesta te llegue a tiempo... ;)

Raquel ha dit...

Gracias Gemma llegas a tiempo, ya te contaré con que me quede la mitad que la tuya con un canto en los dientes jaja
Besos

Anònim ha dit...

Gracias Gemma, esas son las que yo tengo ;)

Anònim ha dit...

OH!!! Sense paraules de com t'ha quedat. Hola Gemma, sóc la Rosa (Roseta, Rosita), que vaig anar a aquest taller del Museu gràcies a la teva informació (al torn del matí). Des de llavors que em passo pel teu bloc; m'agrada molt. Creus que podria dividir els ingredients d'aquest bany entre tres, per a un pastís potser ja estaria bé, no? És que si veiés els 480 grams de sucre dividits potser no tindria tanta recança de fer-ho. I, per altra part, quan vaig tastar el que vam fer allà, em va semblar massa dolç per al meu gust. Què passaria si posés menys quantitat de sucre per a la mateixa quantitat dels altres ingredients?
M'he apuntat la teva recepta de bunyols (els normals), quan els faci ja t'explicaré com m'ha anat...
GRÀCIES!!!

Gemma ha dit...

Hola Rosa, benvinguda al blog!
Segur que pots dividir totes les quantitats entre 3 i et quedarà igual de bé, suficient per a un pastís.
Ara bé, modificar la proporció de sucre... no sabria dir-te com quedarà, hauries de preguntar-ho a un pastisser professional ;)
D'altra banda, pensa que queda una capa molt fina, de manera que tampoc serà tan tan dolç.

Anònim ha dit...

Que m'en queda una mica per a mi, d'aquest passtís?. He estat fora i ara, pot ser ja no m'en tocarà...
Josepb -menja de bacallà-

Anònim ha dit...

Ei! Gràcies per la resposta, ja he agafat la calculadora, ha ha ha!, i em queda en 160 grams de sucre, ja estic més tranquil·la.
Una abraçada!

Mª Jesús ha dit...

Gemma,te ha quedado espectacular y con un brillo que ya quisieran muchas pastelerias, y lo mejor de todo ... que fácil parece que es, tendré que probar de hacerlo.

Raquel ha dit...

Hola Gemma... ayer probe la cobertura pero algo hice mal... he repasado mis pasos pero no encuentro que es.. quedó liquida y tras las 6 horas de repos calente segun tus instrucciones pero no hubo forma... intente igualar el bizcocho para que la superficie fuese lo mas recta posible.
El paquete de mis hojas de gelatina era de 10 gr. con 6 hojas por lo que use 4 tal vez no estuvieran bien porque no encuentro otra explicacion... en fin el sabor delicioso asi que volvere a intentarlo, te agradecería un comentario con notas sobre la textura, si puedes detallar un poco el proceso del glaseado mil gracias.
Incluso rescate varias veces el sobrante de la cobertura y lo cole sobre la tarta nuevamente pero no consegui nada:( que pena y que torpe soy.
Besos por adelantado

Gemma ha dit...

Raquel, después de las 6 horas a mi me quedó una textura muy muy espesa, inclinando la jarra casi ni se movía (no era líquido) aunque sí podías undir el dedo... y era muy pegajosa. Al calentar a 40º se volió más líquida para poder verterla sobre el pastel (la textura se ve en la foto que cae, líquido pero espeso). Supongo que sí será la gelatina, porqué otra cosa no se me ocurre... quizá añadiendo más gelatina, tus hojas pesan un poco menos que las mías. Te quedó totalmente líquida?

nieves ha dit...

ohohoh gemma estuve unos días de viaje y por poco me pierdo esta maravilla. IMPRESIONANTE. Me copio la receta de la glasa, pues me parece un tesoro. Gracias por compartir estos conocimientos.

Un beso.

nieves ha dit...

gemma, después de copiar la receta, vuelvo para hacerte una pregunta.
Verás es que yo tengo siempre gelatina en polvo y la pregunta es si sabrías qué cantidad sería la correspondiente a 3-1/2 hojas.

Un abrazo.

Margarita ha dit...

Increible de bonito, y no "parece" demasiado difícil, creo que lo probaré.
Mil gracias por estas enseñanzas tan productivas.
Besos :)

Raquel ha dit...

Hola otra vez Gema... si que era líquida todávía no se que pudo pasar pero ya tengo todo listo para la siguiente prueba jaja no se a lo mejor las hojas de gelatina no estaban como debieran o el peso neto-bruto especificado en el paquete, descarto el tiempo de reposo por que la que dejé al día siguiente estaba aun liquida... a lo mejor es la temperatura del reposo ¿lo tuviste en nevera? segun me dijiste tus hojas eran de 2 gr.de todos modos y como te dije el sabor exquisito.
Volveré a probar y te cuento, gracias nuevamente:)

Anònim ha dit...

Quina delicia,ja s'em fa la boca aigua només de pensar posarme'l a la boca.... i bé no hem pogut resistir-nos a escollir-lo com a postre d'aquest diumenge ja que cada diumenge en seleccionem un de diferent i així anen provant.Però tinc uns dubtes que m'agraderia que hem podesis ajudar,referent a les quantitats per fer el bescuit quina mida de motllo vas utilitzar? i com vas fer per que les capes del bescuit et quedesin tan iguals i ben tallades?.En quan a la glasa i ja per últim, creus que per un sol bescuit si amb els ingredients en faig una tercera part ni haurá sufucient? Moltes gracies i Ptnets!!


PD: En quan a la recepta de la Coca de Llavaneres que la vaig fer el dijous llarder et tinc que dir que estava boniiiisima a casa la van trovar deliciosa encara que no em va sortir tan perfecte com la teva.

Dolors ha dit...

Aquesta me l'apunto. Al propera pastís intentaré fer-la, queda increïble! A veure si me'n surto i em queda més o menys.

Anònim ha dit...

Hola Gemma, se me olvidó contarte que hice esta glasa. Con tus explicaciones no tuve ningún problema ;)
De brillo quedó estupenda, pero lo malo fué que al cubrir la tarta se llenó de burbujas :( Creo que la causa fué el tipo de tarta que elegí, una parecida a la tarta de Santiago, con un "bizcocho" que no era tal, que estaba hecho sólo con almendras, sin harina. La superficie era porosa, no "cerrada" como la de un bizcocho normal, no sé si me explico, y a cada rato salían nuevas pompas. (Al pasarle la batidora tuve cuidado y no le entró aire, si acaso algo al moverla después de calentarla, pero creo que no tantísimas como iban saliendo, no había grosor de glasa para tanto).
Tengo lo que sobró congelado, si la intento reutilizar y funciona ya te contaré.
A ver si me saco la espinita ;)
Gracias por compartir la receta y un beso.

joana08 ha dit...

Ni el mestre dels pastissers!. Quina pasada!, Fa pena de tallarla i tot. Però bè si es per menjar cap problema. Felcitats!!. Per cert una pregunta. Al refredarse, es queda dura la xocolata?? Moltes gràcies i un peto.

Anònim ha dit...

Hola Gemma, como siempre haciendo maravillas ... he hecho esta biscuit al pie de la letra, pero el bizcocho me ha salido muy delgado casi imposible de cortar en 3 capas ... que puede haber pasado? o es q sale asi?

Unknown ha dit...

Quina passada de glaça, ja fa temps que l'havia vist, i la tenia en ment de fer-la. Aprofitant que demà és el meu aniversari pensava fer una sacher i portar-la a la feina. No podré deixar la glaça 6hores, però potser 4 o 5, espero que n'hi hagi prou. Ja t'explicaré que tal l'experiència. Ens veiem el dia 30 amb el David Lienas.

Piescu ha dit...

Hola, he estado mirando tu blog y me he quedado de piedra al ver esta glasa. Es que no parece de verdad de bonita que se ve. Eres superexpléndida explicándonos tantas y buenas recetas. Yo desde luego ya tengo ganas de ponerme a experimentar con esta glasa. Es impactante el brillo que tiene. Sólo tengo una duda, el agua que pones es agua mineral, ¿qué es exáctamente eso? agua embotellada con gas? sin gas?.
De nuevo muchas gracias y felicidades por tu blog porque es impresionante.
Un beso
rosa

Laura ha dit...

Hola Gemma,

Tenim calçotada aquest diumenge i vull portar una sacher. Tot i que la coca la faré de xocolata, un xic diferent, la glaça m'ha conquistat. Et volia fer dues preguntetes. Quin diametre feia el motlle teu i per última i més important, perquè és important deixar refredar la glaça i tornar-la a escalfar? Gràcies!!!

Anònim ha dit...

Molt i molt bo.......estic encantada d'aquest blog. Besets.